0125
ΑΝΑΓΚΕΣ
0384
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
2905
ΔΡΑΣΕΙΣ
0533
NEWS
Τρέχουμε για το δάσος, τρέχουμε για τη ζωή!
Play

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου

13/10/2012 - 14/10/2012
πηγή: GOODCHANNEL.GR

Οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου αποτελούν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Παρανεστίου ,την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου (Κ.Δ.Ε.Π), το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Επτακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες, με την υποστήριξη πεντακοσίων (500) εθελοντών, θα διασχίσουν τα ορεινά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς  Ροδόπης, στη μοναδικής βιοποικιλότητας ορεινή περιοχή του Παρανεστίου του Νομού Δράμας. Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό στην Ευρώπη Παρθένο Δάσος Παρανεστίου.

Οι αγώνες που πραγματοποιούνται είναι:

•  Ο 6ος Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Ultra Trail - V.F.U.T.): 128 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 5.325μ και συμμετοχή 300 αθλητών σε 26 ώρες, στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

•  Το «Παρανέστιο Μονοπάτι» (Ρ. Ρ .): 35 χλμ με 1.020μ θετική υψομετρική διαφορά ,με την συμμετοχή 200 αθλητών στις 13 Οκτωβρίου.

•  Το «Νέστος Trail» (Ν.Τ.), 10 χλμ με συμμετοχές 100 αθλητών στις 14 Οκτωβρίου.

•  Τον αγώνα Άλκιμοι Παίδες [ Alkimi Pedes (A.P.) ] μήκους 2.000 μ για παιδιά ηλικίας 10-17 χρονών.

•  Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το «special VFT » (SVFT) ,μήκους 800-1000μ που απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Με εκκίνηση και τερματισμό το Παρανέστι, ο «Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» ξεκινά στις 06:00 από την Πλατεία Παρανεστίου στις 13 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στο ίδιο μέρος μετά από 30 ώρες, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 12:00.

Διανύει την 6η χρονιά και είναι από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους αγώνες βουνού στην Ελλάδα και εφάμιλλος παρόμοιων αγώνων του εξωτερικού. Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Είμαι μια φυσική και ψυχική δοκιμασία.

Ο αγώνας διεξάγεται στο κεντρικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς της Ροδόπης, στη μοναδικής βιοποικιλότητας ορεινή περιοχή του Παρανεστίου του Νομού Δράμας, όπου βρίσκεται και το μοναδικό στην Ευρώπη Παρθένο Δάσος.

Η διαδρομή του αγώνα περνά μέσα από ειδυλλιακά τοπία, εγκαταλελειμμένους οικισμούς, πάνω από παλιά πέτρινα μονότοξα γεφύρια, δίπλα από παλιές εκκλησίες, διασχίζει δάση οξιάς, βελανιδιάς, ερυθρελάτης, αγγίζει τη μεθοριακή γραμμή Ελλάδας - Βουλγαρίας, φτάνει στα όρια του Παρθένου Δάσους, «φλερτάρει» με πηγές και ποτάμια.

Στην προσπάθεια του ο αθλητής/τρια υποστηρίζεται σε 15 Σταθμούς Τροφοδοσίας, δύο εκ των οποίων κεντρικοί και ελέγχεται σε άλλα 15 Σημεία Ελέγχου. Απαραίτητος είναι και ο υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να φέρει για λόγους προσωπικής ασφαλείας ο κάθε αθλητής/τρια καθ' όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του.    

Ο αγώνας υποστηρίζεται από πλήθος μεμονωμένων  εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων.

Στη διάρκεια των διαδρομών θα υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης και επιπλέον σημεία ελέγχου για λόγους ασφαλείας των αγωνιζομένων.

Παράλληλα πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα πλαισιώσουν τους αγώνες, απευθυνόμενοι σε όλες τις ηλικίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τσαλίδου Μαρία  τηλ . 6972037857 tsalidou_maria@yahoo.gr

Τζήμου  Εύη: Υπεύθυνη Τύπου. Τηλ.:6944334479.

e-mail: tourismos@drama.gr, euitzimou@hotmail.com

Γραμματεία VFT: Τηλ: 2524022540

e-mail: info@paranestivft.com

www.paranestivft.com

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους της Σίφνου
  • Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους της Σίφνου
  • Ο Δήμος Σίφνου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Ιερά Μη...
  • περισσότερα...

Δείτε επίσης

«Για τα Ελληνόπουλα»: Μουσική του Μανώλη Καλομοίρη

«Για τα Ελληνόπουλα»: Μουσική του Μανώλη Καλομοίρη

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο: Αφιέρωμα στον έλληνα μουσουργό στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Μανώλη Καλομοίρη σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Μανώλης Καλομοίρης».

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias